Resevaccinering.se

Vilket vaccin för Fiji

fiji

Obligatorisk vaccination:

Myndigheterna på Fiji kräver intyg av vaccination mot gula febern om du vistats i ett land där gula febern är utbrett. Kolla din närmsta vaccinationscentral för att få reda på vilka länder detta är.

Suva/Nasinu/Stadsmiljö:

Hepatit A rekommenderas till alla resande som planerar in en resa till landet. Hepatit B kan behövas vi en längre vistelse eller om du har risken att smittas av viruset via en sexuell relation eller vid kontant med nålar.

 

Landsbygdsmiljö/Baobabsträden/Backpacking:

Då Fiji är ett turistparadis speciellt för backpackers som vill uppleva den bländande naturen så rekommenderas vaccin mot Tyfoid om du stannar i mer än tre veckor och kommer äta på enklare matställen på landsbygden. Tuberkulos kan vara bra att se över om du ska stanna i landet i mer än ett halvår. Det finns tyvärr två farliga sjukdomar som överförs av myggor i landet som det inte finns något vaccin emot. Nämligen Denguefeber och chikungunyafeber. Dessa sprids av myggor som är ute under dagtid, så det rekommenderas att bära täckande kläder och myggspray för att hålla myggen borta. Blir du smittad med Denguefeber så kan du få influensaliknande besvär med ledvärk, hög feber och ont i muskler. I vissa fall kan den vara dödlig i extrema fall. Chikungunyafeber är något mildare och har inga kända dödsfall, men du kan ändå få mycket värk.

 

Övrigt:

Maneter finns i haven som omger Fiji-öarna och du bör kolla med befolkningen vart det är säkert och bada och inte. I överlag är Fiji ett mycket säkert land att resa i men det är alltid bra att vara på den säkra sidan.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *