Resevaccinering.se

Vilket vaccin för Kuba

Obligatorisk vaccination:

Kuba, landet känd för sina färgglada hus, sina gamla bilar, sina lyxiga cigarrer och den underbara kulturen. Detta är ett resemål som snabbt blivit mycket populärt på senare tid. Det är inte så svårt att förstå varför med sin unika kultur och sina trevliga människor. Kuba har faktiskt en av de bästa sjukvårdssystemen i hela världen, så med sjukförsäkring så finns mycket god sjukvård att tillgå. Det finns ingen obligatorisk vaccination som behövs vid inresa till landet i dagsläget.

Havanna/Stadsmiljö:

Det enda vaccin som rekommenderas till alla resenärer för Kuba är Hepatit A, vilket rekommenderas oavsett vart du åker i landet eller vart du äter. Turistdiarré kan drabba då dricksvattnet inte är passande, om detta uppstår så är det viktigt att dricka mycket vatten eller vätska.

Landsbygdsmiljö/Backpacking:

Om du kommer befinna dig utanför vanliga turiststråk och äta på enklare matställen så rekommenderas även Tyfoid att kolla över. Även om du stannar en länge period i lander och kommer befinna dig på landsbygden så kan det vara värt att kolla över Tyfoid. För komplett skydd så kontakta din närmsta vaccinationscentral så kan de hjälpa dig med vad du behöver.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *