Resevaccinering.se

Vilket vaccin för Malaysia

Malaysia

Obligatorisk vaccination:

Om du nyligen besökt länder i Afrika eller Sydamerika där sjukdomen Gula Febern finns så kan du behöva visa intyg om vaccination innan inresa. Din vaccinationscentral kan klargöra vilka länder det rör sig om.

Kuala Lumpur/Johor Bahru/Stadsmiljö:

Om du endast kommer vistas i stadsmiljö i mindre än tre veckor så rekommenderas endast Hepatit A. Stannar du mer än tre veckor eller kommer ha chansen att ha sexuellt umgänge och/eller skaffa tatuering/vara i närhet av nålar så rekommenderas även Hepatit B. Kommer du äta utanför turistområdena på enkla, lokala restauranger så rekommenderas även Tyfoid vaccin.

 

Landsbygdsmiljö/Backpacking:

Ska du backpacka när du är i Malaysia så rekommenderas både Hepatit A och B. Det finns en risk för japansk hjärninflammation i hela landet, men risken är ändå relativt låg. Vaccin rekommenderas inte såvida du inte kommer att övernatta flera veckor på landsbygden i öppen luft. Malaria finns även i stora delat av landet, men även här är risken att smittas väldigt liten. Till och med på landsbygden är risken för Malaria väldigt liten och det enda stället läkemedel i förebyggande syfte rekommenderas är Sarawak och Sabah.

 

Övrigt:

Tänk på att Malaysia har vänstertrafik innan du korsar vägen. Rabies finns även utbrett bland djur så måste du inte, håll dig borta från att klappa djur.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *