Resevaccinering.se

Vilket vaccin för Jamaica

resevaccinering-jamaica

Obligatorisk vaccination:

Som vanligt krävs det ett intyg om vaccination mot gula febern om du besökt länder i Sydamerika eller Afrika där risk för sjukdomen kan finnas. För en fullständig lista på dessa länder kontakta din närmsta vaccinationsmottagning.

Kingston/Stadsmiljö:

Jamaica är ett land där det inte rekommenderas eller krävs för många vacciner, men ett vaccin som rekommenderas till alla resenärer, oavsett om du kommer befinna dig i en stadsmiljö är vaccinet mot Hepatit A.

Landsbygdsmiljö/Backpacking:

Om din plan är att backpacka runt landet eller stanna en längre tid så rekommenderas Hepatit A som för alla resenärer, men även vaccin mot Tyfoid kan vara värt att se över för en sådan resa. Var även uppmärksam att vid enklare matställen i städer utanför de typiska turistområdena så kan Tyfoid förekomma.

Övrigt:

Rabies är mycket utspritt i Jamaica, och därför är det inte rekommenderat att gå fram till hundar på gatorna. Saknar du några av vaccinen från det svenska barnvaccinationsprogrammet så kan det vara värt att rådgöra med din läkare om du behöver några av de vaccinen. Tänk även på att i Jamaica så är trafiken på vänster sida, något som kan ta ett tag att vänja sig vid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *