Resevaccinering.se

Vilket vaccin för Madagaskar

madagaskar

Obligatorisk vaccination:

Som vid de flesta länder råder även här intyg på vaccination mot gula febern om du besökt länder där gula febern finns. Information om vilka länder detta gäller hittar du på din närmsta vaccinationscentral.

Antananarivo/Toamasina/Stadsmiljö:

Hepatit A rekommenderas för alla resenärer och Hepatit B om du ska stanna i mer än tre veckor eller riskerar att bli smittad via sex eller t.ex. om du ska göra en tatuering. Även i stadsmiljö så rekommenderas vaccination mot Malaria som är ytters utbredd i landet, vilken form du kan få vaccinet i kan du få mer information om på din närmsta vaccinationscentral.

 

Landsbygdsmiljö/Baobabsträden/Backpacking:

En av Madagaskars största turistattraktioner är “Avenue of the Baobabs” som är en samling av de typiska Baobabs-träden som finns på Madagaskar. Det är de höga träden med släta stammar och en liten krona på toppen. Dessa träd kommer man enklast åt genom att åka till Morondava på den västra sidan av landet, och sedan går en mindre grusväg förbi träden. Ska du ut och vandra eller backpacka i Madagaskar så rekommenderas det även att ta vaccin mot Kolera och Tyfoid. Även Tuberkolos-vaccin kan kollas upp om du ska stanna en längre tid.

 

Övrigt:

 

Se upp att bada i floder eller sjöar i landet då parasiten bilharzialarven kan finnas i vattnet och gräver in sig under skinnet och kan orsaka snäckfeber. Dock duscha är ingen fara och klorerat vatten och havet är såklart fritt från denna parasiten.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *