Resevaccinering.se

Vilket vaccin för Nicaragua

nicaragua

Obligatorisk vaccination:

I Nicaragua kan vaccinationsintyg mot Gula Febern krävas om du nyligen besökt vissa Afrikanska och Sydamerikanska länder. Kontakta din vaccinationsmottagning med en mer specificerad lista på vilka läner.

Managua/León/Stadsmiljö:

Hepatit A är ett vaccin som rekommenderas för alla resenärer som ska åka till Nicaragua. Ska du stanna i mer än tre veckor eller om du har risken att bli smittad via sexuell relation eller via nålar så rekommenderas även Hepatit B. Tyfoid kan vara bra att se över om du stannar i mer än tre veckor eller om du kommer äta på enklare restauranger utanför turiststråken.

Landsbygdsmiljö/Amazonas/Backpacking:

Heptatit A och Heptatit B rekommenderas om du ska bege dig ut mot landsbygden i Nicaragua. Tyfoid rekommenderas utanför typiska turistställen och speciellt om du kommer bo med ortsbefolkningen. Malariarisken i Nicaragua är ganska liten, men det finns en större chans vid atlantkusten. Vaccin mot malaria är något som inte behövs, men om du kommer vistas i områden som ligger mer än ett dygns färd från sjukhus kan det vara bra att se över. Ska du dock övernatta på landsbygden i naturen så kan något läkemedel mot malaria vara värt att se över. Rabies finns i landet, speciellt på landsbygden, så se upp för lösgående hundar, men det bör inte vara någon fara.

Övrigt:

Det kan finnas maneter på Nicaraguas två kuster, både mot Atlanten/Karibien och mot Stilla Havet. Var därför alltid uppmärksam när du går in i vattnet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *