Allmäna resetips

post thumb
Allmäna Resetips
by Sebastian/ on 22 Jul 2021

Allmäna resetips

Det finns mycket att tänka på innan man drar ut på resa och vaccin är bara en sak som ska bockas av innan flyget går. En resa ska naturligtvis bara handla om nöje, glädje och längtan men det gäller att man är beredd på ett saker innan man åker iväg som kan förhindra svårhanterade öden. Vi ger dig de bästa och mest nödvändiga tipsen som du behöver inför resan!

Glöm inte kolla passet!

Trots att EU är så bra som att det är öppna gränser är fantastiskt, här kan vi resa fritt utan särskilda visumbestämmelser för inresa i andra länder i EU. Däremot måste resenärer kunna visa upp ett giltigt pass eller nationellt ID-kort, lika så om man åker utan för EU eller till länder som inte ingår i EU. När man reser utanför EU meddelar resebolaget Ving att man bör ha ett pass som är giltigt sex månader efter hemkomst.

Budget är nödvändigt!

Att resa kostar vanligtvis pengar, någon form av budget kan vara bra att ha för att det inte ska rinna iväg allt för mycket. Det är tillfälle att se över vad det ska vara för typ av resa, ska man festa en vecka eller ska man uppleva naturen för att slippa inträde till diverse museeum och attraktioner. Något som också är bra att tänka på är hur säkert landet är med att just bära kontanter och det kanske hade varit bra att skaffa kreditkort om du inte sen tidigare har ett sådant. Här kan du samla alla resepengar i alla budgetkategorier och det är någon som bär sig illa åt, kan man alltid spärra kortet snabbt och enkelt. Bankerna har även koll på hur ditt kreditkort används, används detta helt plötsligt i ett annat land eller en väldigt stor summa, kan du få en notis om detta.

Resmål med ätbar mat!

Idag finns tusentals människor i Sverige som är vegetarianer och veganer. Ett tips inför resan är att kolla upp om det finns vegetarisk eller vegansk mat i resmålet, alla länder är inte lika utbildade inom vegmat. Det kan också vara att den typen av kultur inte kommit dit ännu och det finns bra sätt att kolla upp veganska eller vegetariska resturanger. Genom www.vegokoll.se kan du beställa ett så kallat Vegan Passport som är en flerspråkig veganparlör som sajten själv säger är ett måste för resande veganer och vegetarianer.

Mini-Apotek är alltid bra!

Något som alltid är bra att packa ner inför resan är ett första hjälpen kit eller litet rese-apotek som gör det möjligt för er att känna er trygga om olycka i olika storlekar är framme. Det kan vara allt från huvudvärk som man behöver alvedon till eller värre sår till exempel om man snorklar vid korallrev eller klippor. Det är alltid bra att vara ordentligt förberedd!

Funkar min mobilladdare?

Något som är viktigt om du reser med mobila enheter eller laptop är att du kollar vilken typ av uttag som landet har. Om landet som du ska resa till inte har svenska uttag behövs en adaptor som du ordnar att du kan ladda dina enheter på samma sätt som i Sverige. Reser du exempelvis inom Europa ska detta inte vara några större problem förut Storbritannien och Malta som har speciella uttag. fortsätta uppåt. Hela Nepal ligger på höga höjder där huvudstaden Kathmandu startar på 1400 meter.

Obligatorisk mini-checklista!

Det finns saker som man såklart vill ha med sig på sin resa eller semestern men det finns en absolut checklista som man måste dubbelkolla minst tre gånger innan man ger sig ut. Man kan alltid ordna flygbiljetter via mobiltelefoner eller datorer på plats, bokningar finns också på plats där man ska spendera sina semester och glömmer man något i klädväg finns det vanligtvis alltid på stället. Det som man inte ska glömma och gärna dubbelkolla är nedanstående, med dessa kan man röra sig, identifiera sig och köpa glömda men behövda saker.

• Pass
• Pengar