Vilket vaccin för Hawaii

post thumb
Vilket Vaccin För Hawaii
by Sebastian/ on 05 Aug 2021

Vilket vaccin för Hawaii

Hawaii är hetare än någonsin! När Vagabond listade årets 25 bästa resemål kom Hawaii på en tredje plats. Surfparadiset som var särskilt populärt på 80-talet är tillbaka – och det är bättre än någonsin. “Nya” Hawaii fokuserar på de goda värdena: ekoturism, bra mat och hawiiansk kultur. Hit kan du dessutom resa året runt!

Obligatorisk vaccination:

För inresa till Hawaii krävs inga obligatoriska vaccinationer. Det finns dock några saker du bör tänka på. Det allmänna rådet är att ta vaccin mot Hepatit A eftersom epidemisk gulsot fortfarande existerar i landet. Du bör även minimera risken för myggbett med bl.a myggmedelpå grund av risken för denguefeber.

Honolulu/Maui/stadsmiljö:

För resor till Hawaii rekommenderas du generellt att ta vaccination mot både Hepatit A och B. För vistelser i stadsmiljö bör du även se över polio-, stelkramps- och difterivaccinationer. Tänk på att vara ute i god tid.

Landsbygdsmiljö/backpacking:

För vistelser i landsbygdsmiljö, längre vistelser i landet, eller backpacking rekommenderas du särskilt att ta vaccin mot Hepatit A. Du bör även vaccinera dig mot Hepatit B som är en av världens vanligaste sjukdommar och som kan spridas genom sexuella relationer, sprutor eller tatueringar.

Övrigt:

Hawaii har en relativt behaglig temperatur året om. Den lägsta medeltemperaturen ligger på 18 grader och den högsta på 31 grader. För dessa lite varmare dagar kan det vara en god idé att ha med sig vätskeersättning i beredskap. Speciellt om du planerat att göra utflykter till de många öarna som Hawaii faktiskt består av. En annan sak som är bra att tänka på är att se upp för myggorna så mycket det bara går. Det är nämligen inte helt ovanligt att bli smittad med denguefeber på Hawaii. För att hålla myggorna borta kan du ta hjälp av myggmedel och täckande kläder. Om du övernattar på landsbygd eller i djungel bör du skydda dig med ett impregnerat myggnät.