Vilket vaccin för Sri Lanka

post thumb
Vilket Vaccin För Sri Lanka
by Sebastian/ on 10 Jun 2021

Vilket vaccin för Sri Lanka

För att få resa in i Sri Lanka så kan myndigheterna kräva att du har en intyg på vaccination mot Gula Febern om du reser från ett land i Afrika eller Sydamerika där sjukdomen kan finnas.

Colombo/Stadsmiljö:

Åker du till största staden Colombo vilket är landets finansiella centrum eller till Kotte landets administrativa huvudstad så räcker det om du har vaccinering mot Hepatit A.

Landsbygdsmiljö/Backpacking:

Ska du ut i övriga landet och resa runt och kanske bo på enklare ställen så finns det ett par andra vaccin som är viktiga att kolla upp. Vaccin mot Japansk hjärninflammation kan vara bra att se över om du kommer visas i längre tid på västkusten, speciellt från oktober till januari. I städerna är risken mindre och på landsbygden så ökar de markant. Vaccin mot Tuberkolos behövs endast i extrema fall och om du ska bo med ortsbefolkningen i t.ex. över 6 månader. Vaccin mot Tyfoid kan dock vara bättre att se över om du spenderar mer än tre veckor i landet och äter på lokala restauranger utanför turistområdena.

Övrigt:

Sri Lanka är sedan 2014 fritt från Malaria, men se dock upp för myggor som även sprider sjukdomen Japansk hjärninflammation. Ha på AC eller en fläkt när du sover och använd myggstift.